Media

Circulair ondernemen

Link to article

Kantoormeubilair vanuit afval bedacht

oplossing

Als je als organisatie streeft naar een duurzame oplossing voor de inrichting van een kantoor, is het belangrijk om te kijken naar hoe producten worden geproduceerd. TOLHUIJS levert interieurproducten gemaakt van afvalmaterialen. Deze afvalstromen worden geupcycled in sociale werkplaatsen en gevangenissen en getransformeerd tot design producten.

 

Begin label

Eigenaar Bastiaan Tolhuijs begon zijn carriere bij HERAS hekwerken. Gedurende zijn tijd bij HERAS kwam hij in aanraking met de hoeveelheid afval die bedrijven dagelijks produceren. Dit is de start geweest van het design label TOLHUIJS design.​

 

 

Vanuit afval bedacht

Waar de meeste ontwerpen beginnen achter de tekentafel, wordt er bij TOLHUIJS gekeken welke afvalmaterialen er zijn. Vanuit daar wordt ontworpen. Veel fabrieken gooien dagelijks restmateriaal van hoge kwaliteit weg. TOLHUIJS neemt deze afvalmaterialen als uitgangspunt en transformeert ze tot hoogwaardige, duurzame designobjecten.

Upcycling

Het proces waarbij de waarde van afvalmateriaal wordt verhoogd, heet upcycling. Naast dat TOLHUIJS afvalmaterialen gebruikt, hebben de producten tevens een sociaal karakter. TOLHUIJS werkt samen met sociale werkplaatsen en gevangenissen waar de producten worden vervaardigd.

Meer informatie

Naast het vaste assortiment, werkt TOLHUIJS ook op projectbasis voor de inrichting van kantoren. Bezoek voor meer informatie onze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *