Media

Vakblad Meubel

Link to article

Afval als grondstof voor meubelen

Deze editie van Vakblad Meubel gaat over duurzaamheid. We ontdekten dat duurzaamheid op allerlei manieren wordt ingevuld en daar is in verschillende verhalen over te lezen. We spraken Bastiaan Tolhuijs van Newaste die onder meer meubels maakt van het afval van hekkenmaker Heras. Ook in dit nummer: een interview met de meubelrestaurateurs van het Rijksmuseum. Een lange levensduur is immers ook duurzaam. De restaurateurs kijken naar de invloed van het binnenklimaat op het hout van eeuwenoude kasten. We keken ook naar de ecobalans van hout en in hoeverre hout een verantwoorde grondstof is. Duurzaamheid is geen begrip dat aan regels vastligt en dus is de invulling ervan vrij te bepalen. De verhalen zijn te herkennen aan het label ‘Duurzaamheid’ 

Het Meubelpanel werd gevraagd wat zij onder duurzaamheid verstaan. Jacques Mentrop van Droomhout reageert als volgt: “Duurzaamheid van meubels gaat over de ultieme mix van mooie natuurlijke materialen en een tijdloos fraai ontwerp, een ontwerp dat hippe trends en de tand des tijd kan overleven, met een sausje van verantwoord bosbeheer… En dat alles vertaalt in een meubel met hart en ziel, gemaakt met passie, dat is duurzaam!”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *